Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Какво представляват коефициентите SEER и SCOP и как ни помагат да спестим пари

Нуждаете се от помощ, за да намерите климатик, който ви помага да спестите? Опитайте да потърсите климатични системи с високи сезонни коефициенти на енергийна ефективност в режим охлаждане (SEER) и в режим на отопление (SCOP).

Какво представляват SEER и SCOP и как могат да ви помогнат да спестите пари? Производителността на климатиците може да се измерва и класира в зависимост от SEER и SCOP. Коефициентът SEER/SCOP се базира на средната мощност на охлаждане/отопление по време на сезона в съотношение с входящата енергия, използвана за експлоатация на уреда. Колкото по-високи са тези показатели, толкова по-ефективен е климатикът ви. Сезонните коефициенти в режим на охлаждане и в режим на отопление са базов показател за добре известното енергийно класифициране на климатичните системи. В зависимост от енергийната си ефективност климатиците се класифицират в скала, стартираща от A+++ и завършваща с G.

С най-висока енергийна ефективност са климатиците от клас A+++, а с най-ниска – тези от клас G. За да работи климатикът ви с пълен капацитет, е необходимо да правите няколко неща. Не забравяйте редовната профилактика и винаги наемайте оторизиран представител. Важно е също да чистите редовно въздушните филтри, за да избегнете натрупване на прах и мръсотия, което може да се отрази неблагоприятно на работата на климатика.

 

 

С изключително високи SCOP (до 5.9) и SEER (до 9.54) се отличават инверторни климатици Daikin Ururu Sarara. Daikin Ururu Sarara е първата климатична система, съчетаваща отопление, охлаждане, пречистване на въздуха, вентилация, овлажняване и изсушаване. Серията Ururu Sarara ви предлага решение за съвършен комфорт с минимално потребление на енергия и изключително ниско въздействие върху околната среда. Климатиците от тази серия използват нов хладилен агент – R-32. Той намалява вредното влияние върху околната среда с 68% в сравнение с масово използвания фреон R410, като същевременно осигурява по-висока ефективност на всеки климатик от серията. С енергиен етикет A+++ в категорията за енергийна ефективност Ururu Sarara на Daikin се нарежда сред най-ефективните климатици в своя клас.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!