Bittel Bittel

Търси
Категории
Разширено търсене
Меню
Промоции
Мебели

Какво е VoIP телефон?

Ако никога не сте чували за VoIP, се пригответе да промените начина си на мислене за разговорите на дълги разстояния. VoIP или Voice over Internet Protocol е начин да се получават аналогови аудио сигнали, като тези които чувате при телефонен разговор и да се превръщат в цифрови данни, които могат да бъдат предавани през интернет.

 

Каква обаче е ползата от това?

VoIP може да превърне стандартната интернет връзка в начин за провеждане на безплатни телефонни разговори. В резултат, ако ползвате специален VoIP телефон можете да провеждате телефонни разговори навсякъде и безплатно по интернет като така напълно имате възможност да прескочите телефонните компании и таксите им. VoIP е революционна технология, която има потенциала изцяло да промени телефонните системи в световен мащаб

Не на последно място VoIP услугата е на практика повторно изобретяване на колелото. Сега ще разгледаме принципите на работа на VoIP, приложенията ѝ и потенциала зад тази изгряваща технология, която е много вероятно един ден напълно да замени стандартната телефония.

VoIP идва от Voice over Internet Protocol (пренасяне на гласови данни чрез интернет протоколи). VoIP също се отнася и към IP телефония или интернет телефония. Това е друг начин да провеждате разговори, с тази разлика, че ви излизат по-евтино или дори безплатно. “Телефонната” част не винаги присъства вече, защото е напълно възможно да комуникирате и без самия телефон.

Има различни начини за ползване на VoIP техногията. Всичко зависи от това къде и как искате да правите обаждания. Може да се обаждате от вкъщи, от офиса, от корпоративната ви мрежа, по време на пътуване или дори от плажа. Начинът, по който правите обаждания зависи от VoIP услугите, които ползвате. 

 


VoIP най-често е безплатен.

Най-хубавото нещо относно VoIP е, че ползва допълнителната стойност от вече съществуващи инфраструктури без допълнителни разходи. VoIP предава звуците, които произвеждате през стандартната интернет инфраструктура, като ползва IP протокол. Така можете да комуникирате, без да плащате повече от месечната си сметка за интернет. Skype е най-популярният пример за услуги, които ви позволяват да правите безплатни обаждания от компютъра си. Има толкова много компютърно базирани VoIP услуги, че изборът ви няма да бъде лесен. Можете да се обаждате безплатно като ползвате и домашния, и мобилния си телефон. Вижте различните черти на VoIP услугата, които ви позволяват това.

 

Ако VoIP е безплатна услуга, тогава какво е евтиното?

VoIP може да бъде ползвана безплатно с компютър или дори, в някои случаи, с мобилни и наземни телефони. Когато обаче искате да замени изцяло телефонната ви централа, тогава си има цена. Но тази цена е в пъти по-ниска от стандартните телефонни обаждания. Това е особено примамливо, ако правите много международни разговори. Някои хора спестяват до 90% от разходите си за международни разговори, използвайки VoIP телефони и VoIP телефонни централи.

Това, което прави разговорите безплатни или платени зависи от много фактори, включително естеството на обаждането и на предлаганите услуги. Трябва да изберете в зависимост нуждите си на комуникация.


 1. Alcatel
 2. BroadLink
 3. Dahua
 4. Dewalt
 5. Mitsubishi Heavy
 6. Xiaomi
 7. Yuneec
 8. AUX
 9. Fibaro
 10. Carmen
 11. Cobra
 12. Daikin
 13. General
 14. Gree
 15. Toshiba
 16. Nippon
 17. Farfisa
 18. Fujitsu
 19. Gigaset
 20. Mitsubishi Electric
 21. Panasonic
 22. Uniden
Онлайн решаване на спорове
© 2003-2020 - Bittel Всички права запазени.
Дизайн и програмиране: StudioX