Bittel Bittel

Търси
Категории
Разширено търсене
Меню
Промоции
Мебели
Outlet

Как да пренаредите шкафа си за документи

Ако сте като повечето хора, вие имате най-малко един шкаф в дома или офиса си и най-вероятно не е организиран по начина, по който бихте желали. Дори ако чекмеджетата ви се състоят от разхвърляни купища документи, тази статия може да ви помогне да оправите безпорядъка, премахвайки ненужните и подреждайки ги така, че да бъдат лесни за намиране.

Стъпка 1

Помислете как точно бихте искали да организирате чекмеджетата си – сметки в едното чекмедже, данъчни документи в друго и така нататък, надписвайки всяко от тях.

 


Стъпка 2

Прегледайте всички чекмеджета едно по едно, правейки кратък списък на съдържанието. Ако вече имате създадени папки, записвайте имената им и тяхното съдържание.

 


Стъпка 3

Намерете чисто работно пространство, като бюро или маса и прегледайте насъбралите се документи. Започнете със сортиране на документите според собствените ви предпочитания за организация: сметки на кредитни карти на една купчина, отчети за разходи на друга и т.н. Моментът е подходящ за отделяне за съхранение настрана на неактуални документи или за тяхното унищожаване.

 


Стъпка 4

След като всички несортирани документи са вече отделени, добавете нова категория в списъка си.

 


Стъпка 5

Погледнете внимателно списъка си и вземете решение относно най-подходящия метод за организация на вашия офис или домакинство. Относно работните ви документи, добре е да имате по една отделна папка за всеки проект или отдел, а личните си документи може да разделите според вида им. Имайте предвид, че можете да ги организирате по месец или година.

 


Стъпка 6

Направете нов списък с папки, които трябва да етикетирате. Отделете всяко чекмедже на отделна страница. От лявата страна на страницата направете списък с категориите на папките, обикновено това са висящите папки. От дясната страна на страницата направете отделен списък за документите, които искате във всяка категория, това са обикновено картонените папки. Например, висяща папка „Сметки по кредитни карти“ може да съдържа документи, етикетирани "MasterCard", "Visa или може да ги разделите на „Сметки 2005“, „Сметки 2004“ и т.н.

 


Стъпка 7

Уверете се, че разполагате с всички материали, които са ви необходими. Серията от висящи папки, комбинирани с картонени папки, всички прилежно етикетирани, е чудесен начин да се организира всяка архивна система. Отидете в магазин за офис консумативи и изберете подходящия размер папки и етикети за тях.

 


Стъпка 8

Надпишете и/или принтирайте етикетите. Поставете ги на висящите папки и на картонените папки.

 


Стъпка 9

Прегледайте чекмеджетата и подредете новите папки по азбучен ред. Вземете документите от старите папки и ги поставете на подходящите места. Направете същото с останалата купчина от документи.

 


Стъпка 10

Поставете подходящ етикет от външната страна на всяка папка и изхвърлете всички захабени стари папки. Сега вече сте готови!

 1. Alcatel
 2. BroadLink
 3. Mitsubishi Heavy
 4. Samsung
 5. Xiaomi
 6. Motorola
 7. Senator
 8. Yuneec
 9. AUX
 10. Fibaro
 11. Carmen
 12. Cobra
 13. Daikin
 14. General
 15. Gree
 16. Toshiba
 17. Nippon
 18. DISNEY
 19. Emersson
 20. Farfisa
 21. Fujitsu
 22. General Electric
 23. Gigaset
 24. Mitsubishi
 25. Panasonic
 26. Thomson
 27. Uniden
Онлайн решаване на спорове
© 2003-2019 - Bittel Всички права запазени.
Дизайн и програмиране: StudioX