Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Избор на правилния шкаф със заключващ механизъм

Можете да предприемете покупка на шкаф със заключващ механизъм, след като вникнете в същността на използване на тази мебел. За да изберете правилния шкаф, трябва да определите кои са характеристиките, които най-добре ще отговорят на вашите изисквания. Металните шкафове се различават по функционалност, форма, размери и материали, участващи в изработката. За да може да изберете най-подходящия за вас, трябва да се запознаете най-напред с различните съществуващи варианти.

Настройки за заключване

За тези, които търсят сигурност в шкафа за документи, заключващият механизъм е една от най-важните характеристики. Някои кардекси имат централно заключване на всички чекмеджета, докато при други модели, заключването е отделно за всяка вратичка. Първият вариант е подходящ за съхранение на ценни документи, а вторият за комбинирана документация и при него можете да оставяте едно от чекмеджетата да стои отворено, за да имате бърз достъп до съдържанието.

Форма на металните шкафове

Двете основни форми на шкафовете със заключващ механизъм са вертикална и хоризонтална. Единият вариант не е непременно по-добър от другия, но единият може да отговори по-добре на определени нужди за подредба в него или на мястото, на което ще се постави.

 


Вертикални

Вертикалните метални шкафове разполагат с няколко чекмеджета, разположени едно под друго. В повечето случаи всеки шкаф е сравнително тесен, но дълбок. Чекмеджетата се изтеглят далеч от стената, на която е разположен шкафа, като папките са с лице към потребителя. Основното предимство на вертикално разположените метални шкафове е, че заемат малко място от пода. Те могат да ви улеснят в организацията, позволявайки ви да разделите документите във всяко чекмедже във вертикална подредба.

 


Хоризонтални

Хоризонталните шкафове за документи не са толкова дълбоки колкото вертикалните, но пък са по-широки. Те могат да бъдат и високи и да побират голямо количество документи, но повечето хоризонтални модели са по-ниски от вертикалните. Чекмеджетата са дълги и при отваряне папките са разположени перпендикулярно. Тъй като хоризонтално заключващите се метални шкафове не са дълбоки и следователно чекмеджетата не се изтеглят твърде далеч, те са добро решение за пространства, в които преминаването е ограничено. Също така е възможно да се поставят множество предмети върху този вид картотека, тъй като площта там е свободна.

 


Размери

Металните шкафове със заключващ се механизъм се предлагат с различни размери, независимо дали става въпрос за модели с вертикално или хоризонтално разположение. Когато решавате кой размер е най-подходящ за вашите нужди, трябва да се съобразите както с конкретните си изисквания, така и с мястото, с което разполагате. След като първо сте избрали между вертикални и хоризонтални шкафове за документи, преминете към определяне на точния размер.

 


Допълнителни функции

Допълнителните функции могат да подобрят безопасността, мобилността и сигурността на металните шкафове със заключващ се механизъм. Препоръчително е да потърсите шкафове, които имат една или повече от следните характеристики.


Безопасност

Кардексите могат да бъдат доста тежки, когато са пълни с документация и употребата им може да бъде опасна. Тези от вас, които планират да съхраняват голяма част от документите си в шкаф, би било добре да се уверят, че чекмеджетата са снабдени със сачмен лагер, за да се гарантира, че отварянето се извършва плавно и с малко усилия. Рязкото издърпване на едно от чекмеджетата може да обърне целия шкаф. Специален механизъм осигурява отваряне само на едно чекмедже, ограничавайки опасното отваряне на няколко едновременно.

 


Мобилност

Някои модели метални шкафове, тип кардекс разполагат с подвижни колелца на дъното. Можете да приплъзвате шкафовете по пода с минимално усилие, дори когато те са пълни. Тази функция също така ви осигурява гъвкавост по отношение на организацията на пространството. По-големите заключващи се шкафове са по-малко вероятно да разполагат с колела, тъй като са широкомащабни и тежки.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!