Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Грижи за вашата стъклена маса

Нежни, красиви и крехки

Ако сте привърженик на нежните нюанси и нотки в обзавеждането, ви съветваме да се спрете на стъклена холна маса. Стъклените трапезни маси могат да бъдат както универсално допълнение към всяко обзавеждане, така и важен акцент в интериора. Красотата на стъклото ще се впише във всяко помещение, а блясъкът и изяществото ще се открояват във всеки момент. Поради това, че стъклените масички са нежни и крехки, ви препоръчваме да полагате специални грижи, за да ги съхраните възможно най-дълго в първоначалния им вид. Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви бъдат от полза при поддръжката на вашата маса:

1. Внимавайте с тежестта

Стъклените масички са издръжливи и здрави, но е добре да съобразявате тежестта и натоварването върху масата. Препоръчваме ви да не претрупвате масичката с много предмети, книги или други вещи, за да предотвратите евентуално напукване или счупване на стъклото.

 


2. Пазете стъклената повърхност от надраскване или нараняване

Съветваме ви да поставяте вещите, чиниите, чашите и приборите много внимателно, защото всяко по-рязко и силно движение може да повреди стъклото. Ако използвате стъклената маса за хранене, ви препоръчваме да използвате подложки, които ще я предпазят от надраскване или напукване от горещи или студени съдове. По ваше желание можете да поставите декоративна покривка, която също ще запази стъклената маса от драскотини и петна.

 


3. Редовно почистване на стъклото

Стъклените повърхности изискват редовно почистване със специален препарат за стъкло, защото прахът, отпечатъците от пръсти и другите петна са лесно забележими. Поддържането става бързо и лесно, а дори и да не разполагате с подходящ препарат за стъкло, можете да си направите разтвор от вода и оцет. Този изпитан трик ще запази блясъка и чистотата на вашата масичка.

 


4. Внимавайте с драскотините

Красиви и елегантни, но капризни и крехки, стъклените масички изискват по-голямо внимание при експлоатацията им. Обърнете внимание какви предмети поставяте върху тях, защото всеки един остър ръб може да повреди трайно стъклената повърхност. Препоръчваме ви да не поставяте твърди, остри, метални и груби предмети върху масичката, за да запазите нейната цялост възможно най-дълго.

 


5. Аранжирайте масичката на безопасно място

Препоръчваме ви да помислите добре, преди да определите мястото на вашата стъклена масичка. Изберете такова място, на което масата ще бъде максимално предпазена от удар, счупване или сблъсък. Доброто позициониране ще създаде безопасна среда за вас и вашето семейство.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!