Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Декорация за вашата трапезна маса

Малките, но съществени елементи

Днешното динамично ежедневие ни въвлича постоянно в забързан ритъм на живот. В бързината повечето хора не забелязват и не отразяват дребните детайли, които придават красота и хармония. Препоръчваме ви да аранжирате трапезната си маса със стилни предмети или фигурки, за да внесете в дома си уют и стил. Предлагаме ви няколко практични съвети, благодарение на които ще претворите атмосферата във вашата трапезария

1. Почистване

Използвайте подходящ почистващ препарат за вашата маса или я почистете с кърпа, натопена в разтвор от топла вода и мек сапун. Не забравяйте да проверите и ръбчетата под плота. Краката и основата също може да се нуждаят от почистване.

 


2. Стил и елегантност на масата

При специални поводи ви препоръчваме да аранжирате масата с изискана покривка и допълнителни декоративни елементи. Изборът на подходяща покривка е от съществено значение за цялостния вид на трапезата. Малката покривка, която се разполага само в центъра на масата, е добре да има изчистен и стилен вид. Съчетава се добре с квадратни чинии. Покривка на цветя или райета излъчва пасторално очарование и си подхожда перфектно с порцелан. Ако сте привърженик на ексцентричния стил, ви препоръчваме да използвате цветна покривка, върху която да поставите по-малка в контрастиращ цвят. Екстравагантното съчетание позволява аранжиране на чинии в различни стилове, форми и багри. Основно неписано правило при подредбата на трапезната маса е индивидуалният вкус и усет към красотата. 

 


3. Подходяща декорация в центъра

Класическата и винаги актуална декорация си остава красива ваза със свежи цветя. Различните варианти, съчетания и предпочитания оставяме изцяло на вас. При по-официални поводи използвайте букет от рози в красива порцеланова ваза. За почитателите на нестандартния стил препоръчваме интересни идеи за декорация с плуващи цветчета в подходящ съд. Използвайте сезонни естествени цветя и растения. Те ще пренесат свежестта от градината в дома ви и ще задвижат положителните енергии. Добре е да проверите дали вазата или декорацията на трапезната маса не пречи на визуалния контакт между всички седящи.

 


4. Нестандартни и креативни

Единственият съвет, който можем да ви дадем, за да претворите атмосферата във вашата трапезария, е да използвате цялото си въображение и способности според собствения си вкус и стил. За нестандартно декориране на трапезна маса можете да използвате различни купи – дървени, метални, кристални, порцеланови. Аранжирайте в тях плодове, лакомства, речни камъчета, миди или други декоративни елементи. Използвайте ароматни свещи, поставени в красиви свещници, за да внесете уют, топлина и романтика в помещението. Декорацията на трапезната маса е от изключително значение за създаване на приятна и ведра атмосфера. Позволете на твореца във вас да преобрази пространството. Позволете си да забавите ежедневното темпо и да се насладите на дребните, но съществени детайли.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!