Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

5 типа офис стол или как да изберем оптималния (част първа)

Офис столът е може би най-важната мебел в съвременния офис. Всеки, който работи в офис среда прекарва огромно време именно седейки върху стола и е изключително важно той да е подбран внимателно и съобразен с нуждите и спецификата на съответната дейност. Бих класифицирал офисният стол като равен по важност с компютърния монитор – и двете са пряко свързани със здравето и производителността на служителите, мениджърите, а и на президентите на компании. Това са и двата компонента от работната среда, за които не е добре да се пестят средства. Както шеговито казваше един колега преди време: „ако не инвестираш в добър офис стол, вероятно скоро ще инвестираш в добър космодиск“. За съжаление не всички фирми осъзнават това и често се наблюдават служители, които седят върху стари, некачествени и полуразпадащи се столове.

За да изберете оптималния вариант за дома или офиса ви е нужно да сте запознат с видовете офис столове, предимствата и недостатъците на различните материали, типовете конструкция или набор от функции. За целта ще ви запозная с петте основни категории офис столове.


1. Работни столове

Това са обикновено практични и ценово изгодни столове, които предлагат прилично удобство и функционалност без да изискват сериозни финансови инвестиции. Изработени са предимно от текстилна дамаска и полипропилен, като се срещат и по-скъпи модели с еко кожа и хромиран метал. Работните офис столове притежават амортисьор с механизъм за регулиране по височина. В зависимост от конструкцията може да са с регулируема облегалка, или ако облегалката е закрепена за седалката да са с люлеещ механизъм. Задължителен атрибут са колелцата за лесно приплъзване на стола. Повечето модели притежават и подлакътници за релакс на ръцете. Ценовият диапазон на работните столове е около 80-180 лв.

Извод: Оптимален вариант за ниска инвестиция, но с компромиси в ергономията.

Бюджетен бестселър: Офис стол Comfort

Най-добро съотношение цена/комфорт: Офис стол 6004


2. Президентски столове

Високият клас офис столове. Всяка уважаваща себе си фирма трябва да оборудва работните си места с подобни столове, за да осигури максимална работоспособност на служителите си. Тук материалите варират от качествена текстилна дамаска и мрежести материи, до еко кожа и луксозна естествена кожа. Хромираният метал преобладава при конструкциите, а топ моделите притежават и елементи от масивна дървесина. Срещат се и комплексни моноблок механизми за персонализиране на стола спрямо конкретните предпочитания на собственика си. Някои представители на президентските столове могат да се похвалят и с изключително красив и авангарден дизайн. Ценовият диапазон обхваща от около 150 лв. до няколко хиляди. В рамките на разумното, може да получите топ качество за до 700 лв.

Извод: Перфектен избор за оптимална работна среда и задължителен избор за домашния компютърен кът.

Бюджетен вариант: Президентски офис стол 6083

 

Очаквайте в част втора – офис кресла, посетителски столове и геймърски столове.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!