Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

6 полезни съвета за сглобяване на мебели в домашни условия

Избрали сте желаната мебел. Труден или лесен – изборът е извършен. Купуването, особено онлайн, е лесен и бърз процес – няколко клика и въвеждане на основни данни и предметът на желанията ви скоро пътува към вас.

И ето, че кашонът или кашоните стоят пред вас в стаята и очевидно няма да се разопаковат сами, още по-малко пък новите мебели вътре ще започнат да се сглобяват. Очакват вие да го сторите. Запрятате ръкави и се заемате с отговорната задача.

Добре е, че сте прочели този текст преди това и сте напълно подготвен за предизвикателството.

1. Да се върнем малко назад – преди покупката. Избирайки мебел, която знаете, че ще сглобявате собственоръчно, е добре да сте се поинтересували дали процесът е лесен и осъществим в домашни условия. За целта могат да помогнат мнения за продукта, които клиенти, закупили го вече, са оставили за него. Често в мненията и отзивите на потребителите има споменаване дали сглобяването е лесно, или не. Ако липсват положителни коментари, то най-вероятно сглобяването е безпроблемно. Но ако има трудности със сигурност някой буден клиент ще ги е споменал.

2. Осигурете пространство. За да сглобите дадена мебел, е добре да имате нужното свободно пространство. Не само за самото сглобяване, а и за предварителното разопаковане на компонентите и нагледното им разположение. Ако доставената мебел е с големи размери, логично ще се нуждаете от повече място, за да я сглобите. Важен момент при обемни мебели е, ако е възможно да ги сглобявате в помещението, в което ще се намират. В противен случай може да срещнете трудности с преместването на тежка и голяма мебел от едно помещение в друго, след като я сглобите.

3. Разопаковайте и подредете съдържанието пред себе си. Проверете, дали всички части са налични. Ако случайно липсва някой основен компонент от комплекта, по-добре не започвайте сглобяването, тъй като няма да може да го завършите. Съвременните онлайн магазини проверяват внимателно съдържанието на кашоните, преди да ги изпратят, но все пак не е невъзможно да има пропуск в това отношение.

4. Снабдете се с нужните инструменти. Голяма част от масовите мебели се сглобяват с минимален брой инструменти, обикновено приложени в комплекта. Не е лошо обаче, преди да започнете сглобяването, да се оборудвате с набор от различни инструменти, с които да си улесните значително работата. Представете си например, как сглобявате голям гардероб и завивате на ръка около 30 винта с приложената малка отвертка или шестограм. Ще ви отнеме много време и усилия, които с помощта на елементарен винтоверт лесно могат да бъдат спестени.

5. Прочетете инструкцията за сглобяване внимателно. Това е нещо, което ние, мъжете, често пренебрегваме. Мъжкото его не допуска, че ни е нужна някаква си хартийка за да се справим с мъжка дейност като сглобяването и майсторенето. Особено ако наблизо има същества от нежния пол. Нашият съвет обаче продължава да твърди настойчиво – прочетете инструкцията. В нея обикновено е описана стъпка по стъпка оптималната процедура по сглобяването. Съответно спазването на реда ще ви отведе бързо и безпроблемно до успешен завършек. Без инструкцията ще трябва да разгадавате механизмите и принципите на действие на елементите. Освен че ще ви отнеме доста повече време е възможно да допуснете грешка, която да доведе до повреда на някой детайл или до нарушена функционалност на сглобената мебел.

6. Намерете си помощник. Вероятно ще се справите и сами със сглобяването, но наличието на втори човек би улеснило повечето операции, с които ще се сблъскате по време на целия процес от разопаковането до завършването. Помощникът ще ви е особено полезен, ако закупената мебел е с големи размери. А и сглобяването ще бъде по-забавно с компания.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!