Bittel Bittel

Търси
Категории
Разширено търсене
Меню
Промоции
Мебели

6 полезни съвета за сглобяване на мебели в домашни условия

Избрали сте желаната мебел. Труден или лесен – изборът е извършен. Купуването, особено онлайн, е лесен и бърз процес – няколко клика и въвеждане на основни данни и предметът на желанията ви скоро пътува към вас.

И ето, че кашонът или кашоните стоят пред вас в стаята и очевидно няма да се разопаковат сами, още по-малко пък мебелите вътре ще започнат да се сглобяват. Очакват вие да го сторите. Запрятате ръкави и се заемате с отговорната задача.

Добре е, че сте прочели този текст преди това и сте напълно подготвен за предизвикателството.

1. Да се върнем малко назад – преди покупката. Избирайки мебел, която знаете, че ще сглобявате собственоръчно, е добре да сте се поинтересували дали процесът е лесен и осъществим в домашни условия. За целта могат да помогнат мнения за продукта, които клиенти, закупили го вече, са оставили за него. Често в мненията и отзивите на потребителите има споменаване дали сглобяването е лесно, или не. Ако липсват положителни коментари, то най-вероятно сглобяването е безпроблемно. Но ако има трудности със сигурност някой буден клиент ще ги е споменал.

2. Осигурете пространство. За да сглобите дадена мебел, е добре да имате нужното свободно пространство. Не само за самото сглобяване, а и за предварителното разопаковане на компонентите и нагледното им разположение. Ако доставената мебел е с големи размери, логично ще се нуждаете от повече място, за да я сглобите. Важен момент при обемни мебели е, ако е възможно да ги сглобявате в помещението, в което ще се намират. В противен случай може да срещнете трудности с преместването на тежка и голяма мебел от едно помещение в друго, след като я сглобите.

3. Разопаковайте и подредете съдържанието пред себе си. Проверете, дали всички части са налични. Ако случайно липсва някой основен компонент от комплекта, по-добре не започвайте сглобяването, тъй като няма да може да го завършите. Съвременните онлайн магазини проверяват внимателно съдържанието на кашоните, преди да ги изпратят, но все пак не е невъзможно да има пропуск в това отношение.

4. Снабдете се с нужните инструменти. Голяма част от масовите мебели се сглобяват с минимален брой инструменти, обикновено приложени в комплекта. Не е лошо обаче, преди да започнете сглобяването, да се оборудвате с набор от различни инструменти, с които да си улесните значително работата. Представете си например, как сглобявате голям гардероб и завивате на ръка около 30 винта с приложената малка отвертка или шестограм. Ще ви отнеме много време и усилия, които с помощта на елементарен винтоверт лесно могат да бъдат спестени.

5. Прочетете инструкцията за сглобяване внимателно. Това е нещо, което ние, мъжете, често пренебрегваме. Мъжкото его не допуска, че ни е нужна някаква си хартийка за да се справим с мъжка дейност като сглобяването и майсторенето. Особено ако наблизо има същества от нежния пол. Нашият съвет обаче продължава да твърди настойчиво – прочетете инструкцията. В нея обикновено е описана стъпка по стъпка оптималната процедура по сглобяването. Съответно спазването на реда ще ви отведе бързо и безпроблемно до успешен завършек. Без инструкцията ще трябва да разгадавате механизмите и принципите на действие на елементите. Освен че ще ви отнеме доста повече време е възможно да допуснете грешка, която да доведе до повреда на някой детайл или до нарушена функционалност на сглобената мебел.

6. Намерете си помощник. Вероятно ще се справите и сами със сглобяването, но наличието на втори човек би улеснило повечето операции, с които ще се сблъскате по време на целия процес от разопаковането до завършването. Помощникът ще ви е особено полезен, ако закупената мебел е с големи размери. А и сглобяването ще бъде по-забавно с компания.

 1. Alcatel
 2. BroadLink
 3. Dahua
 4. Dewalt
 5. Mitsubishi Heavy
 6. Xiaomi
 7. Motorola
 8. Yuneec
 9. AUX
 10. Fibaro
 11. Carmen
 12. Cobra
 13. Daikin
 14. General
 15. Gree
 16. Toshiba
 17. Nippon
 18. Farfisa
 19. Fujitsu
 20. Gigaset
 21. Mitsubishi Electric
 22. Panasonic
 23. Uniden
Онлайн решаване на спорове
© 2003-2020 - Bittel Всички права запазени.
Дизайн и програмиране: StudioX