Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Грижа за любимите ви кожени мебели

Класика и елегантност, изискващи нежна грижа

Кожата е мултифункционален и стилен материал, а кожените мебели излъчват елегантност и изтънченост, независимо в коя стая са разположени. Кожата изглежда луксозно, а удобството ѝ е незаменимо. Тя е изключително устойчива като материал и едновременно с това мека, като предпазва от жегите през лятото, а в същото време е приятно топла през зимата. Предлагаме ви няколко съвета, които са лесно и бързо изпълними, а в същото време изключително важни и ценни за качествата на вашите кожени мебели.

1. Поддържайте кожата чиста

Основната и най-лесна стъпка за поддържането на кожените мебели е редовното им почистването с мека чиста кърпа. По-трудно достъпните места можете да почистете с прахосмукачка, като внимавате да не повредите целостта на кожата. Не позволявайте на праха да се наслоява и задържа по кожата, защото това ще влоши външния ѝ вид и блясък. Периодичната грижа ще ви спести усилия и средства, а вашите мебели ще изглеждат като нови във всеки един момент.

 


2. Отстранете незабавно петната

При инцидентно разливане на течност е добре да попиете веднага, като не позволявате на петното да попие трайно в кожата. За целта използвайте чиста мека кърпа или хартия, като само попивате течността, без да я изтривате с кърпата, защото по този начин петното ще проникне дълбоко в кожата. За отстраняване на мазни петна можете да използвате брашно. Натърквате мястото с брашното, за да се загрее мазнината. Прахообразната консистенция ще абсорбира мазнината. Почистете с прахосмукачка, избършете с чиста кърпа и при необходимост повторете процеса. Мастило, което е попило в кожените мебели, можете да почистите с памучна кърпа или тампонче, напоени със спирт. Нежно втрийте малко количество от спирта директно в мастиленото петно. Повторете го, докато памучето, с което чистите, остане чисто. Преди тази процедура обаче тествайте спирта на някое незабележимо място, за да сте сигурни, че няма да повреди цвета или самата кожа.

 


3. Избягвайте топлината и слънчевата светлина

Съветваме ви да не излагате вашите мебели на пряка слънчева светлина, защото кожата ще се напука и повреди. Не разполагайте кожени мебели близо до печки или други топлинни уреди, за да запазите целостта и блясъка на кожата.

 


4. Подхранвайте кожата с препарат два пъти годишно

Препоръчваме ви да подхранвате кожата на вашите мебели поне два пъти годишно, за да я запазите свежа и бляскава дълго време. Особено внимание обърнете на тези места, които се ползват по-често - седящите места и облегалките за ръцете. След нанасянето на подхранващия препарат, трябва да почистите кожата внимателно, като отстраните всички остатъци от препарата. Използвайте специални препарати за целта и следвайте стриктно инструкциите за употреба. По този начин ще предотвратите инцидентно повреждане на кожата.

 


5. Тествайте препарата предварително

Съветваме ви да изпробвате предварително на незабележимо място как препаратът ще повлияе на кожата. Използването на подходящ препарат не винаги е гаранция за добра поддръжка. Затова го тествайте предварително, като сложите малко количество от почистващия или подхранващ продукт на малко скрито място. Изчакайте и се уверете, че препаратът взаимодейства добре с кожата, преди да започнете цялостното третиране на кожата. Бъдете внимателни в грижата за своите кожени мебели и те ще се погрижат за вашия комфорт.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!