Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Защо са важни редовната поддръжка и профилактиката на климатика

Редовното почистване на филтрите на климатиците понякога не е достатъчно за осигуряване на ефективната им работа. Ако помещението е силно запрашено, е възможно въздушният поток, минаващ през топлообменника на вътрешното тяло, да се затрудни, което ще доведе до намаляване на капацитета и ефективността на климатика.

Замърсяването може да засегне както топлообменника, така и турбината. За да се предотврати това, е препоръчително редовно да се направи профилактика на климатика, като вътрешното тяло трябва да се свали, разглоби и почисти в специализиран сервиз. Важно е да се отбележи, че най подходящото време за това е пролетта или есента, когато климатиците не се ползват.

Защо са важни редовната поддръжка и профилактиката на климатика
Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!