Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Как да подобрите въздуха във вашия дом

Отстранете вредните замърсители

Избягвайте пушенето в помещенията. Цигареният дим съдържа много вредни замърсители във високи концентрации. Внимавайте с продуктите и препаратите, които използвате. Обърнете внимание на специалните маркировки, че не съдържат химически замърсители и са безопасни при използване. Някои битови дейности като боядисване, запояване или полиране на различни повърхности могат до доведат до значително увеличаване на замърсяването на въздуха и е добре по възможност да се извършват извън помещенията.

 


Поддържайте чистотата във вашият дом

Една от съществените дейности при поддържане свежестта на въздуха е редовното ежеседмично изпиране на възглавници, чаршафи и всичко, което е изложено на алергени и прах. За да ограничите внасянето на прах и мръсотия отвън, е добре да си определите специално място за обувките близо до входната врата. Поставянето на изтривалка на входа на дома е добър вариант, който малко или много ще ви предпази от разпространението на нечистотии. Съветваме ви да използвате прахосмукачки със специални HEPA филтри, които пречистват въздуха и допринасят за поддържането на чиста и здравословна среда. Микрофибърните парцали за премахване на домашен прах не замазват повърхността и спомагат за бързото почистване на помещението.

 


Контролирайте влажността

Влажността в жилищните помещения влияе на процеса на развитие на вредни микроорганизми, които променят микроклимата в помещението и създават предпоставки за болести и алергии. Съветваме ви да контролирате влажността на въздуха на нива по-ниски от 60 %, като използвате вашия климатик на режим изсушаване. Проверявайте периодично за наличието на мухъл. Причините за появата на плесени са различни, но е добре да изследвате точно от къде идва проблемът. При наличие на теч или наводнение вземете незабавни мерки за премахване на водата, извличане на влагата и възстановяване на нормалното ниво на влажност в помещението. Не забравяйте, че влажността в банята е доста по-висока, което означава, че трябва редовно да я проветрявате след използване или да включвате вентилацията за по-бързо изсушаване. Отглеждането на растения в дома е не само естетично, но и ефективно за вътрешната атмосфера. Те подобряват значително качеството на въздуха, като премахват въглеродния двуокис, но бъдете внимателни при поливането им, за да не се получи преовлажняване на почвата и изгиване на самите растения.

 


Осигурете добра вентилация

Проветрявайте помещенията толкова често, колкото външните температура и влажност го позволяват. Имайте предвид алергените в атмосферата, особено през пролетния период на цъфтежи. Проверявайте редовно филтрите на вашите климатици дали са в изрядно и чисто състояние, защото свежестта на въздуха в помещението зависи и от редовната поддръжка на климатика. Допълнителна възможност за пречистване на въздуха са така наречените електрически пречистватели, които контролират нивото на прах в помещението. Някои от по-популярните пречистватели на въздуха са UV, озон генератори, йонни генератори, електронни (или електростатични) и HEPA типове. Изключително ефективни са пречиствателите с йон генератори, създаващи положително и отрицателно заредени йони, които се разпространяват из стаята, подобрявайки качеството на въздуха. Убедете се, че всички уреди на газ, камини или други продукти, използващи изкопаеми горива, са с добре изведени тръби за отпадните газове и същите са далече от прозорците.

Ако и вие искате да осигурете на себе си и семейството си максимално чист въздух, разгледайте нашите въздухопречистватели: https://www.klimaticite.bg/c/vyzduhoprechistvateli

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!