Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Избор на място за монтаж на външното тяло на климатика

Изборът на място за монтаж на външното тяло на климатика е важeн по отношение на ефективността му и законодателните разпоредби.

На първо място трябва да се провери какъв е допустимият тръбен път между двете тела на климатика според документацията на производителя. Масово климатиците за битова употреба поддържат около 10-20 м, мултисплит системите – 20-50 м, а професионалните климатици – над 50 м.

На второ място при избора е важно да се отчете влиянието на околната среда в зависимост от това за каква цел ще се използва климатикът – за охлаждане или отопление. По принцип най-добре е да се избират източни или западни страни, защото северните страни намаляват ефективността при отопление, а южните намаляват ефективността при охлаждане.

На трето, но не на последно място, трябва да се предвиди и отводняване на водата /конденза, който се получава при работа на външното тяло в режим на отопление. Така ще се предотврати евентуална повреда на фасадата или нещастен случай.

Избор на място за монтаж на външното тяло на климатика
Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!