Bittel Bittel

Търси
Категории
Разширено търсене
Меню
Промоции
Мебели
Outlet

7 съвета за намаляване на сметките за електричество

За всяко домакинство е важно да оптимизира разходите си. Тези за електричество са сред най-сериозните пера в семейния бюджет, особено ако се отоплявате и/или охлаждате на ток. Няма да ви учим, че външна или вътрешна изолация значително намаляват потреблението на електричество, или че качествената дограма е ключът към комфортната температура в помещението. Това го знае всяко дете. Ще ви запознаем с някои по-малко популярни факти, с помощта на които да оптимизирате допълнително употребата на отоплителните си и охлаждащи електрически уреди.


 

1. Изберете си качествен климатик. Може да ви се стори клиширано, но е безспорен факт, че колкото е по-качествена климатичната инсталация, толкова по-ефективна е нейната работа и разходите за електричество са значително по-ниски. Всъщност разликата може да бъде толкова фрапантна, че спестените няколко стотин лева за закупуването на евтин климатик може да бъдат загубени още в рамките на един отоплителен сезон. А сега си представете за 5 или 10 години каква сума бихте могли да спестите, ако инвестирате малко повече в началото.

2. До 25% може да намалее сметката ви, ако завесите са на подобаващо разстояние встрани или над радиатора. Много хора правят грешката да поставят завесите върху радиатора и да очакват той да отоплява ефективно. А завеси пред климатика изобщо няма да коментираме.

 

3. Регулирайте разумно температурата в помещението. Намаляването на стайната температура само с 1 градус намалява с около 6% консумацията на ел. енергия на съответния уред. Препоръчителната температура при отопление е между 20-24 градуса, а при охлаждане – 26 до 28.

 

 

4. Ако се отоплявате с климатик при температури под нулата е препоръчително да не го изключвате, а да работи непрекъснато. Когато се включва и изключва за по няколко часа, уредът има нужда от време, за да навакса изстиването, което от своя страна увеличава осезаемо сметката за електричество.

 

5. Ако използвате електрически (а и не само) радиатори или печки, поставяйте алуминиево фолио между тях и стената зад тях. Това помага топлината да се насочва в правилната посока и да не затопляте напразно стената.

 

 

6. При отопление/охлаждане с климатик редовно почиствайте филтрите му. Това освен че подобрява качеството на въздуха, влияе благотворно и върху сметката за електричество. Натрупването на прах във филтрите намалява ефективността на топлообмен между вътрешното тяло и въздуха в помещението. Как да го направите лесно и бързо може да видите тук.

 

7. Проветрявайте. Изключително важно за здравословната среда в помещението е да вкарвате периодично свеж въздух отвън. Най-ефективният метод е да отваряте широко прозорци и врати за кратко време. По този начин ще навлезе максимално количество чист въздух, без помещението да изстине прекомерно и без сметката ви за отопление да набъбва сериозно.

 1. Alcatel
 2. BroadLink
 3. Dahua
 4. Dewalt
 5. Mitsubishi Heavy
 6. Xiaomi
 7. Motorola
 8. Yuneec
 9. AUX
 10. Fibaro
 11. Carmen
 12. Cobra
 13. Daikin
 14. General
 15. Gree
 16. Toshiba
 17. Nippon
 18. Farfisa
 19. Fujitsu
 20. Gigaset
 21. Mitsubishi
 22. Panasonic
 23. Uniden
Онлайн решаване на спорове
© 2003-2020 - Bittel Всички права запазени.
Дизайн и програмиране: StudioX