Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

6 причини да използвате система за домашна автоматизация или умен дом

Цялостните системи за контрол и наблюдение на дома навлизат все повече на нашия пазар. Много производители вече предлагат решения в тази насока и цените стават все по атрактивни. Не е далече моментът, в който подобни системи ще престанат да са екзотика и ще се превърнат в стандартно оборудване за всеки дом. Ако все още се чудите каква ли е ползата от домашна автоматизация и дали на вас ви е нужна, ще ви дадем няколко доста добри причини за употребата й.


1. Защити дома си

С помощта на система „умен дом“ може да превърнете дома си в непристъпна крепост. Външни и вътрешни камери, сензори за движение, датчици за врати и прозорци, датчици за счупване на стъкло, звукови сензори, сирени… С подходящия набор от модули домът ви ще стане непревземаема цел и за най-опитния крадец. Осигурете си спокойствие нощем, или докато отсъствате от дома си. Заминавате на почивка и се притеснявате за имуществото си? Няма проблеми – системите за домашна автоматизация ще ви известят за неканен гост чрез мобилно приложение директно на смартфона или таблета ви.


2. Наблюдавай

Чрез различни по вид и функция камери можете да наблюдавате какво се случва в дома ви постоянно. Дали децата си пишат домашните? Дали купонът, който вдигат, докато ви няма, излиза от контрол? Дали домашният любимец е на път да посее хаос из къщата? Ще виждате в реално време на телефона си какво вършат подопечните ви и ще може да реагирате своевременно. Може да използвате система умен дом и като перфектен бебефон. Може да обезопасите и наблюдавате стаята на бебето си, да му говорите и дори да му пускате приспивни песни през специални камери, докато сте в съседната стая например и вършите нещо.


3. Контролирай електроуредите си от разстояние

Система от типа умен дом ще ви позволи да управлявате електрическите уреди в дома дистанционно, през мобилния телефон. Може да включвате и изключвате отопление или охлаждане, за да постигнете комфортна температура в дома си преди да се приберете. Или да включите ел. бойлер предварително. А защо не и да включите кафемашината, докато сте още в леглото си сутрин, за да ви очаква готово кафе след минути. Само въображението ви може да ви ограничи. Полезна функция на дистанционния контрол на уредите е и възможността за включване на телевизор или осветление, когато отсъствате, за да симулирате присъствие в дома си и да откажете евентуални обирджии.


4. Предотврати бедствие

Някои системи разполагат с датчици за дим или за вода, които могат да ви спестят огромни средства, предупреждавайки ви навреме за пожар или наводнение. Невероятно полезна „застраховка“ за имуществото ви.


5. Инсталирай лесно

Все повече от системите за домашна автоматизация разчитат на безжично свързване на модулите и захранване на отделните елементи с батерии. Това означава, че няма прекарване на кабели, пробиване на отвори и други подобни неприятни дейности. Този вид системи се инсталират изключително лесно и бързо, и не са нужни специални инструменти или умения. Без окабеляване всичко изглежда доста по-добре. А някои от съвременните системи и модули притежават уникален дизайн, което ги превръща в красиви акценти в интериора.


6. Управлявай системата мобилно

Едно от най-важните качества на системата за домашна автоматизация е възможността да контролирате и наблюдавате всички функции на системата през мобилния си телефон, таблет или компютър. Повечето системи разбира се имат и модул за непосредствено дистанционно управление, но пълният контрол на системата през смартфона е изключително удобство.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!