Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

 • Код: 5010019
 • В наличност
 • Тегло: 0.56 кг
 • 1 2 3 4 5 (7 коментара)

Cobra AM 1035 FLT е здрав и надежден комплект радиостанции, които се отличават с водо и прахоустойчивост, както и с плаваемостта си. Отличен избор за всякакъв вид приключения и работа на открито, без значение от метеорологичните условия.

216.00 лв. с ДДС или 12x 20.16 лв. на месец

Виж схеми за изплащане:

Документация

 • Ръководство за употреба на радиостанции Cobra AM 1035 FLT Свали

Мнения

 • 1 2 3 4 5
  Доволен съм от продуктите.Рядко давам мнение, но благодаря и честен коректни
 • 1 2 3 4 5
  Аз ги взех само за да ги заменя след това за АМ 845, но поради спецификата на работата. АМ 1035 се оказа големият брат на АМ 845. Ние ги ползваме по време на геодезически заснемания и по-малкия размер(12см) е по-важен от обхвата, който АМ 1035(19см) имат. Иначе имат идеален звук, леки са, изглеждат здрави(засега) и ако ми се наложи пак ще взема КОБРА. Модел 1035 мисля е по-подходящ за хора, който искат максимум екстри и големината не им пречи. Особено ако човек работи с ръкавици или в динамична среда захвата на 1035 ще му дойде дюдеш.
 • 1 2 3 4 5
  работи без грешка
 • 1 2 3 4 5
  Здравейте, всичко за активирането и използването на функцията Бебефон (VOX) можете да откриете в раздел Гласовоактивирано предаване (VOX) на ръководството за употреба на радиостанциите Cobra AM 1035 FLT. Ако не разполагате с ръководство за употреба, можете да си свалите друго такова от раздела Документация на тази страница.
 • 1 2 3 4 5
  Използвам продукта вече около месец и мога да споделя кратки впечатления за обхват и поведение. Направил съм 5 теста за разстояние, всичките на канал 2, код 57 (DCS), като, за съжаление, не мога да потвърдя 12те километра заявени от производителя, но съм сигурен, че ще ги покрие без проблем. 3 от тестовете са с отправна точка чешма Балаклия в Плевен, а останалите точки и условията към тях са следните: - Психо диспансер, 9ти квартал, разстояние: около 600-650 метра. Непряка видимост, гориста местност, доста къщи и денивелация около 50 метра и леко възвишение на пътя на вълните. Чуваемост - с леки прекъсвания. - горноплевенски гробища - по ул. Илю Войвода, растояние: около 1,4-1,5 км. Непряка видимост, няколко високи и дълги блока, доста къщи, средновисока растителност. Чуваемост: идеална при статични точки и при нормален човешки ход и в двете точки. - шосе София-Русе, северна тангента, лозята, разстояние: около 3,8-4 км, денивелация: около 50 метра. Почти непряка видимост, неколко десетки сгради и индустриални постройки. Чуваемост: идеална и без прекъсвания. При движение с автомобил, в рамките на този обхват от около 3,5-4 км, вътре в автомобила, се чува с прекъсвания. При спрял автомобил се чува с лека статика. 4-ият опит е между естакадата до с. Брестовец и средатата на пътя между с. Радишево и с. Пелишат, разстояние: 7,5-8 км, леки хълмове и лека гориста растителност. Чуваемост извън автомобил: добра, с лека статика, без прекъсване; в единия автомобил (без движение): с прекъсвания; и през двата автомобила: отчасти се чува само повикването, гласовата комуникация е почти невъзможна. Не е пробвано без squelch (канал 00). 5-ият опит е в два автомобила: - при движение един след друг: обхват около 1-1,5 км с лека статика. - при движение един срещу друг или в различни посоки: около 800-1000 метра. Плаваемостта не съм я изпитвал още, но на база следващия абзац, мисля, че ще е безкомпромисна. Мога да дам един съвет при експлоатация: Ако при експлоатация иили транспорт са подложени на големи температурни разлики и звукът в говорителя започне да звучи различно или изкривено, не бързайте да мислите за сервиз. Просто отворете за секунда гуменото капаче отгоре за да изравните налягането отвън и отвътре. При топло време въздухът вътре се разширява, а при студено се свива, като и в двата случая притиска мембраната на говорителя съответно навън или навътре. След като се изравни налягането, затворете капачето и продължете употребата. Станциите наистина са херметизирани много добре. Качеството на изработка е много добро, покритието е отлично, възможностите, които предлагат също са много. Голям плюс са гумираните елементи по корпуса - подсилват сцеплението с ръката. Успех и безпроблемна употреба
 1. Добави мнение
 2. 1 2 3 4 5

Техническа информация

 • Общи
 • Работен обхват до:

  12 км

 • Мощност:

  0.5 mW

 • Оперативна честота:

  PMR

 • Брой канали:

  8

 • Лични кодове:

  121

 • Екстри
 • Водоустойчивост:

  IPX 7

 • LED фенер:

  Да

 • Тих режим:

  Да

 • Съвместимост с хендсфри слушалки:

  Да

 • Плаващи:

  Да

 • Функция "Бебефон":

  Да

 • Активиране чрез глас:

  Да

 • Тон "разбрано":

  Да

 • Осветен дисплей:

  Да

 • Вибрация:

  Да

 • Заключване на клавиатурата:

  Да

 • Щипка за колан:

  Да

 • Начин на зареждане:

  USB или поставка за зареждане

 • Поставка за зареждане:

  Да

 • Функция пестене на батерия:

  Да

 • Двойно следене:

  Не

 • Брой мелодии за аларма:

  10

 • Захранване
 • Индикация на батерията:

  Да

 • Акумулаторни батерии:

  3 x AA

 • Транспортна опаковка - УОКИ ТОКИ COBRA AM 1035
 • Брой опаковки:

  1 бр.

 • Размер опаковка (ВхШхД см):

  30 x 26 x 23; Тегло: 2.25 кг.; К-во единици: 4 бр.

Подробно описание

Водоустойчивост и плаваемост

Cobra AM 1035 FLT е пригодена за употреба в екстремни условия. Водоустойчивият корпус е сертифициран със стандарта JIS7. Това означава, че устройствата могат да бъдат потапяни напълно във вода на дълбочина до 1 м. и за време до 30 минути, без да претърпят повреда и запазвайки пълна работоспособност и функционалност. При това имат положителна плаваемост - в случай че ги изпуснете във вода ще плуват на повърхността, докато си ги приберете. Тази способност ги прави незаменими при дейности като лов, риболов, туризъм и екстремни спортове.

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Обхват на действие

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT са удобни и многофункционални радиостанции от висок клас. Обхватът им е до 12 километра, като разстоянието на работа между две радиостанции се измерва винаги в права линия, без да се отчитат евентуални препятствия. Затова имайте предвид, че реалният обхват може да бъде различен, според това къде се използват.


Персонални кодове за сигурност

Cobra AM 1035 FLT е снабден с персонални кодове за сигурност, които позволяват да намерите свободен персонален канал много по-лесно. Възможни са различни комбинации на цифрите с цел постигане на максимална сигурност при радиовръзка. Разполагате с 8 канала за връзка, 121 частни кода.

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Голям и осветен дисплей

За допълнителен комфорт тези радиостанции имат голям и осветен LCD дисплей. Това е важно предимство, ако решите да използвате устройството през нощта, под земята или в помещения с много ниска осветеност. За ваша сигурност и улеснение на осветения дисплей получавате непрекъсната информация за избрания канал, частни кодове, текущ заряд на батерията.


Мелодии

Cobra AM 1035 FLT разполага с десет различни мелодии. Тази функция ви позволява да изберете собствена мелодия на известяване за вашата радиостанция, която лесно да различавате, ако сте сред група от хора, използващи радиостанции. Това е голямо предимство и за хората, които имат проблем със слуха - може да долавяте по-добре едни тонове, за разлика от други. Благодарение на тази функция на радиостанцията можете да нагласите мелодията, която ще чувате най-добре.

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

LED фенерче

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT са снабдени с вградено LED фенерче. Изключително полезна функция, която ви позволява едновременно да комуникирате и да осветявате пространството пред вас. Фенерчето е достатъчно мощно за да осветява на няколко метра, а при нужда може да се използва и за безшумна светлинна сигнализация.


Удължаване на живота на батерията

Енергоспестяващата функция се активира 10 секунди след последното боравене с радиостанцията. Това може значително да удължи времето за ползването й, преди да е необходимо да презаредите батериите.

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Зарядно устройство

Изключително важно е да разполагате с батерия, на която може да разчитате, когато ползвате радиостанция. Комплектът съдържа 6 броя АА презареждащи се NiMH батерии (по 3 за всяка радиостанция), издържащи приблизително 12 часа при ниска активност. Животът на NiMH батериите неизменно ще намалява с времето на ползване.


Индикатор за батерия

Вграденият индикатор за нивото на батерия ви дава информация кога е необходимо да заредите вашата радиостанция. Ще получите допълнителна индикация, когато капацитетът на батерията е на минимум. Тази функция ще ви спести непредвидени ситуации, в които липсва връзка, защото ще имате достатъчно време, за да подмените батериите.

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Функция "Бебефон" (Baby Monitor)

Грижата за малките деца е отговорна и постоянна дейност. С функцията си “Бебефон” радиостанция Cobra AM 1035 FLT може да ви бъде изключително полезна. Тя ще следи вместо вас дали детето спи спокойно, докато вие си вършите вашите задължения. При всеки звук, който вашето дете издаде, радиостанцията ще се включва, за да знаете във всеки момент какво става в другата стая. И тъй като това е и радиостанция можете да разчитате още на отличен обхват, личен канал за наблюдение и енергоспестяваща функция за пестене на батерията. "Бебефон" функцията ще направи гледането на детето ви с една идея по-лесно и спокойно.


Тон разбрано

Радиостанцията е снабдена с функцията "Тон разбрано“. Тя представлява музикален тон, който чувате, когато някой от другите участници в разговора е освободил бутона за излъчване. Така потребителите ще знаят кога сте приключили с изречението си и очаквате техния отговор. Тази функция не позволява на потребителите да говорят едновременно по радиостанциите си, което би предизвикало объркване и би възпрепятствало безпроблемното протичане на комуникацията.

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Радиостанции Cobra AM 1035 FLT

Режим "VOX"

Радиостанциите могат да работят и в режим "VOX". Тази функция се активира гласово и ви дава възможност да ползвате радиостанцията си, без да ползвате ръцете си (тип handsfree). Просто трябва да свържете слушалки, снабдени с микрофон към вашата радиостанция, и можете да говорите с другите потребители, без да ползвате ръцете си. Режимът “VOX” ви дава допълнителна свобода на движенията, докато ползвате радиостанцията си.


 

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!