Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Тихата работа на климатика е ключ към спокойния сън

С течение на времето се разработват все по-ефективни климатизатори. Те спестяват пари, осигуряват хладен въздух в горещото време и затоплят помещенията, дори когато температурите навън са отрицателни. Въпреки това, дори днес има стари модели климатици, които работят шумно и могат да нарушат спокойствието ни, докато се опитваме да спим или да отвлекат вниманието ни, докато гледаме телевизия. През последните години, производителите на климатична техника обърнаха внимание на създаването на модели, които не генерират много шум, докато все още поддържат ефективна климатизация.

Много собственици се фокусират върху първоначалната цена, експлоатационни разходи и ефективност при избора на климатик, но нивата на шума също играят важна роля в цялостния комфорт на дома. Нивото на шума се измерва в децибели (dB) –относителна единица, показваща с колко един звук е по-силен от друг. Като пример – нивото на шепот е 25-30 dB, шум в офис както и силата на нормален разговор отговаря на 35-45 dB, а шумът на оживена улица или разговор на висок тон 50-70 dB. Шумът от работата на вътрешното тяло не надвишава шума в офис или магазин, но ако климатикът се инсталира в спалня или кабинет, е необходимо да обърнете внимание на нивата на шум.

Изключително тих режим на работа предлагат инверторни климатици Daikin. Климатизаторите от серия FTXM-M не генерират много шум и са предназначени за тиха работа. Всички части и механизми, вградени в климатика, са проектирани с цел да се намали звуковото налягане. Безшумната работа на вътрешните и външните тела ви осигурява постоянно спокойствие и комфорт. При съвременните подови климатици се отличава серията Nexura. Наличието на режим „Сън“ прави Nexura изключително подходяща за спални помещения. Вътрешното тяло осигурява безшумна работа, като запазва ефективността на климатизатора и гарантира пълен комфорт по време на сън. Вътрешните тела се отличават с изключително ниско ниво на шум. Излъчваният шум е едва 19 dB(A) в режим на лъчисто отопление, което може да се сравни с тих шепот и е най-ниското ниво на шум за такъв тип подови климатици. Сред хиперинверторните климатични системи изпъква моделът Ururu Sarara, който осигурява безшумна работа във вашата спалня, като запазва ефективността на климатизатора и осигурява пълен комфорт по време на сън. Вътрешните тела се отличават с изключително тих режим на работа, който е едва доловим. „Тихият режим” на външното тяло ви позволява да поддържате комфортна климатизация на вашата спалня и същевременно да сте спокойни, че и сънят на вашите съседи няма да бъде нарушен.

Звуковата мощност на климатика, която производителите предоставят в проспектите с техническа информация, се отнася за нов и монтиран съгласно изискванията климатик. Като правило, непрофесионалното монтиране на климатика увеличава шума му. Външните тела трябва да са възможно най-отдалечени от прозорци, а при монтаж на климатика на покрив е добре да се поставят гумени подложки за намаляване на вибрациите. С течение на времето шумът на климатика неизбежно нараства поради износване на лагерите на компресора и вентилатора му, както и заради разхлабени неподвижни връзки. Затова периодичната проверка на състоянието им е наложителна. Част от нея следва да включва почистване на перките на вентилатора, тъй като натрупаните по тях замърсявания нарушават баланса му и шумът нараства.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!