Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Признаци, че се нуждаете от ремонт или смяна на климатика

Температурите през цялата година у нас варират в голям диапазон – от ледените зимни минуси до жарките летни плюсове. За да преборим студа и жегата, разчитаме основно на климатизацията в домовете и обществените помещения. Изправността на климатика е от съществено значение за домашния уют през цялата годината. Ако климатикът ви работи по-слабо или сметките продължават да растат, това може да е знак, че климатизаторът се нуждае от ремонт или дори от смяна.

Сметките ви за ток постоянно нарастват
Когато климатикът е запушен, тече или се включва и изключва постоянно, той се претоварва. А при претоварените климатици се забелязва тенденцията да нарастват разходите за енергия. Не можете да извлечете максимума от своя климатизатор, ако разходите по него продължават да нарастват. Смяната на замърсените филтри с нови може да намали консумацията на енергия от вашия климатик с 5% до 15%. Но можете да си спестите подобна смяна, ако разполагате с климатик, който поддържа функцията „самопочистващ се филтър“, какъвто е например Daikin Ururu Sarara. Система от специални ротационни четки във всеки климатик от серията Ururu Sarara почиства праха от филтрите и го събира в контейнер, който се изхвърля при сигнал за напълване.

Климатикът ви е „динозавър“
Един от най-важните фактори при определянето на това дали да инвестирате в нов климатик е възрастта на стария ви климатизатор. Големите фирми препоръчват смяната на климатик да се извършва след 10 - 15 години ползване. Това обаче зависи от поддръжката му през периода на ползване. Редовната профилактика удължава живота на климатика.

Чести повреди и аварийни ремонти
Ако прекалено често се налага да се обаждате на техници, значи е крайно време да се замислите за смяна на климатизатора с нов и по-ефективен модел. Има много ползи от замяната на климатичната система с по-модерна – незабавните икономии от по-ниските сметки за енергия, по-голям сезонен коефициент на охлаждане и отопление, както и подобряване на качеството на въздуха.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!