Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Предимствата на климатиците за подов монтаж

От няколко години на българския пазар навлязоха така наречените подови конзоли.Проектирани да бъдат монтирани ниско на стената, наравно с или малко над нивото на пода, подовите конзоли са дискретен начин за отопление и охлаждане на отделни помещения или площи. Те имат всички функции и характеристики на високостенните климатични системи, но разполагат с някои съществени предимства пред тях.

Подовите тела са лесни за инсталиране в стаи, където пространството е ограничено. Те са идеални за тавански помещения например, където стените обикновено са или по-ниски от стандартните, или пък са скосени. Тези устройства могат да бъдат инсталирани на т.нар. стени „джуджета“ или да се монтират под прозорците. Монтажът под прозорец става доста по-прибран, като се спестяват външните висящи тръби, тъй като външното и вътрешното тяло се „монтират гръб с гръб“. При подовия монтаж клиентът много по-рядко забравя да почисти филтрите. Голяма част от конзолите могат да бъдат монтирани в мултисплит система. С избора на мултисплит модул можете да свържете няколко вътрешни тела към едно външно, без да нарушите идеалния климат в дома си.
Подовите конзоли са с естетически издържана визия, което ги прави перфектен избор за домашни приложения. С техните неутрални цветове и модерен дизайн, тези системи се сливат с повечето интериори и са идеални за подмяна на отоплителни уреди.

Моделите подови климатици са много добри в режим на отопление, защото подават топъл въздух ниско по пода, което създава отлична конвекция. Независимо дали ви трябват за малки, или големи помещения, има подови климатизатори, които могат да предоставят желания климат. Новите компактни подови конзоли имат горни и долни отвори за въздух. Жалузите ви дават пълен контрол и оптимално разпределение на въздуха в цялата стая. Част от въздушната струя от вътрешното тяло на климатика при режим „отопление“ се издухва ниско по пода, като по пътя на естествената конвекция топлият въздух затопля равномерно от долу нагоре цялото помещение, а в режим „охлаждане“ цялата струя се издухва към тавана, откъдето студеният въздух равномерно охлажда помещението. Повечето подови конзоли са снабдени също и с набор от филтри за улавяне на прах и други алергени и гарантират по този начин, че въздухът в дома ви ще остане чист.

Утвърденият с годините климатичен гигант Toshiba въвежда на пазара единствения по рода си инвертор за подов монтаж BI-FLOW. Конзолата BI-FLOW разполага със система за пречистване на въздуха IAQ, която предлага изключително мощен антивирусен, антибактериален и пречистващ въздуха ефект. Максималният комфорт при отопление и охлаждане, осигурен от серията BI-FLOW на инверторни климатици Toshiba, се постига с наличието на система с двоен въздушен дебит. Тази характеристика позволява на потребителите да изберат между разположения горе или долу отвор. Подаването на топъл въздух само от долната част е уникална характеристика на Toshiba, която не можете да намерите в нито един друг климатизатор. Всеки подов климатик на Toshiba притежава интуитивен интерфейс върху конзолата, с който лесно и бързо ще го управлявате.

Богата и разнообразна гама от климатични системи, както и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!