Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Как максимално да използваме енергията от Слънцето

Слънцето е най-големият напълно възобновяем ресурс, използван за производство на електроенергия. Използването му за енергийни цели е познато още от древността, но в продължение на столетия се е смятало, че соларната енергия е в пъти по-неефективна в сравнение например с полезните изкопаеми. През последните години този мит е напълно разбит. Соларната енергия може да осигури необходимата ни топлина, да ни помогне да спестим от месечните сметки и да демонстрира нашето уважение към природата.
Неограничената слънчева енергия можем да използваме за захранване на соларни панели, които да осигурят топла вода за домакинството. Практически затоплянето на водата представлява почти 30% от енергийната консумация на едно семейство. Географското разположение и климатът на България ни осигуряват много слънчеви дни през годината, което прави една слънчева инсталация изключително рентабилна инвестиция.

Най-ефективно решение за загряване на вода са вакуумно-тръбните колектори. Тези системи са съставени от кръгли вакуумни тръби, които имат двойни стени, а между вътрешните и външните слоеве на стената е образуван вакуум. Той действа като изолатор и спомага да се съхранява топлината във вътрешността на системата.
Вакуумните тръби притежават способността да „следят“ пасивно слънцето през целия ден. За максималното усвояване на слънчевата радиация, е необходимо слънчевите колектори да са насочени директно срещу Слънцето, за да могат да абсорбират слънчевата термална енергия равномерно през целия ден. Благодарение на кръглия си дизайн вакуумните тръби поглъщат много по-голямо количество от слънчевата енергия в сравнение с плоските соларни панели, които са най-ефективни по обяд, тъй като единствено тогава слънчевите лъчи падат перпендикулярно върху панела.
Соларните колектори са разработени, използвайки най-съвременни технологии, които улавят 96% от слънчевата радиация. Това означава, че трансформираната топлинна енергия е в най-големи количества, а разходите ви за електроенергия започват постепенно да намаляват. Инвестицията в една соларна система се възвръща до 3 години, след което се излиза на печалба. За сравнение животът на една соларна система е минимум 15 години.
Ако искате да подгреете басейна на вашата вила или хотел, слънчевата енергия ви предоставя подходящо решение в лицето на соларните панели. Те лесно се разполагат на покриви или тераси, не изискват сложен монтаж и се характеризират с бързо действие.

Употребата на слънчеви системи е лесен и достъпен начин да задоволите потребностите си от топла вода и да осигурите необходимия комфорт за вас и вашето семейство. Слънчев колектор PS 150 LUX от серията слънчеви колектори и соларни системи на Nippon е оптимален вариант за домакинство от двама възрастни и дете. Nippon PS 150 LUX представлява пълен комплект соларна система под налягане, която ви гарантира целогодишно ползване на битова гореща вода. Монтажът е лесен и бърз, а поддръжката изисква минимални усилия.
Соларните системи са се доказали като най-добрия начин за използване на слънчевата енергия. Все повече хора се доверяват на модерните слънчеви колектори, с помощта на които домакинствата могат да разполагат непрекъснато с топла вода. Те са безвредни за околната среда, високоефективни са и ви осигуряват необходимия комфорт през целия ден.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!