Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Как да посрещнем активния сезон: пролетно почистване за климатика

Пролетта наближава! Време е за почистване. Това важи и за вашия климатик. Предлагаме ви няколко съвета, с които ще внесете чистота и комфорт във вашия дом или офис.

Поддържайте чисти филтрите на вашия климатик
Пролетта неизменно е придружена с голямо количество полени, които са отговорни за увеличаването на алергените в дома ви. Филтрите на всеки климатик предпазват вътрешните компоненти от замърсяване и спомагат за пречистването на въздуха. Те се грижат за вас и вашето семейство, като не допускат патогените и алергените да се разпространят в помещението. През пролетта, а и не само, е препоръчително да почиствате филтрите поне два пъти месечно.

Почистете въздуховодите
Говорейки за алергени, време е да почистите въздуховодите на вашия климатизатор. Въздуховодните тръби са предназначени за транспортиране на въздух в системите за вентилация и климатизация. Почистването на въздушните пътища ще премахне алергените и ще допринесе за по-ефективна работа на климатика.

Направете профилактика на климатика
Времето преди навлизане в активен сезон, какъвто е пролетта, е най-доброто за извършване на профилактика на вашия климатизатор. Периодичната профилактика е предназначена да подобри работата на климатизатора и състоянието на въздуха в помещението. Благодарение на нея се осъществява отстраняване на насъбралите се в климатика плесен, прах и други неблагоприятни фактори за работата на климатика и здравето на хората.

Нагласете жалузите на климатика
Ако сте били нагласили посоката на жалузите надолу по време на студения сезон, трябва да ги обърнете. При охлаждане нагласете жалузите нагоре, за да може студената струя въздух да се издига и да пада надолу в последствие. Равномерното разпределение на температурата в помещението ще спомогне за повишаване ефективността на климатика.

Премахнете пречките
Излезте навън и хвърлете поглед на външното тяло. Огледайте внимателно за наличие на треви, растения, или други неща около външното тяло, които пречат на безпроблемното му функциониране. Същото важи и за вътрешното тяло. Погледнете около отвора на тялото и се уверете, че не сте разположили мебелите така, че да ограничават въздушния поток. Възпрепятстването на въздушния поток може да усложни работата на вашия климатик.

Измийте външното тяло
Почистването на външното тяло от насъбралата се мръсотия ще го направи да изглежда като ново. Макар да не е изложено на външни замърсители, вътрешното тяло също трябва да се почиства често от полепналите прахови частици и то не само през пролетта.

Още полезна информация и богата гама от климатични системи можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!