Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Грижа за околната среда с фреон R-32

Бурното развитие на фреоните през последните години е свързано основно с проблемите с околната среда и опитите за решаването им. Използваните в климатиците фреони бяха набедени за главни виновници за образуването на озонови дупки. Последната иновация на климатичния гигант и лидер на пазара Daikin е фреонът R-32. В сравнение с масово използвания R-410A, R-32 намалява вредното въздействие върху околната среда с 68% и осигурява по-висока ефективност на климатика.

Дифлуорометанът, или т.н. R-32, е хладилен агент, използван дълги години като компонент на сместа за фреон R-410А, която се състой от 50% R-32 и 50% R-125. Daikin е първата компания, която осъзнава предимствата на чистия R-32 пред използването му като компонент от смес. В сравнение с използвания досега хладилен агент R-410A, потенциалът за глобално затопляне (GWP) на R-32 е само една трета (GWP е 675 за R-32, а за R-410A – 2087,5), като той дава възможност за по-малък обем на хладилния агент и висока енергийна ефективност. Като единичен компонент без примеси, R-32 е по-лесен за рециклиране и повторна употреба, което го превръща в още по-щадящо околната среда вещество. Възможността на фреон R-32 да се зарежда както в газообразно, така и в течно състояние и подобното му на R-410 работно налягане го прави изключително лесен за боравене по време на монтаж. Освен това няма нужда да се притеснявате за проблеми като фракциониране или температурен хистерезис, понеже R-32 не е смес от хладилни агенти. R-32 допринася за целите на ЕС, разписани в регламента за флуорираните парникови газове, като същевременно е енергийно ефективен, безопасен и на достъпна цена.

 

Хладилен агент R-32 спада към категорията на труднозапалимите хладилни агенти, което прави безопасно използването му в повечето приложения за климатици и термопомпи. Обикновените искри, предизвикани от релета или превключватели в домакинските уреди, както и статичното електричество нямат нужната енергия, за да запалят R-32. Освен това хладилен агент R-32 е нискотоксичен и спада към същата класификация за ниска токсичност като R-410A. Благодарение на високите показатели за енергийна ефективност на фреон R-32 и неговата екологосъобразност той безспорно ще измести широкоразпространения R-410A.

 

 

През 2012 г. Daikin пусна на пазара първите, към настоящия момент вече световноизвестни, климатици с хладилен агент R-32. На челна позиция сред тях се нарежда хиперинверторният климатик Ururu Sarara. С енергиен клас A+++ в категорията за енергийна ефективност Ururu Sarara е сред най-ефективните климатици в своя клас. Daikin Ururu Sarara е първата в света климатична система, съчетаваща охлаждане, отопление, пречистване на въздуха, вентилация, овлажняване и премахване на влажността. Серията Ururu Sarara предлага решение за съвършен комфорт с изключително ниско въздействие върху околната среда и минимално потребление на енергия.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!