Меню
Търси
en
Промоции
Мебели

Ежегодният пролетен семинар на Дайкин събра водещи специалисти в областта на климатизацията

На 22 Април 2016г. в Комплекс „СТАРОСЕЛ“ се проведе семинар на тема „Новата гама сплит системи 2016г., термопомпи Altherma и Mini VRV системи на DAIKIN“. Организатор на събитието бе фирма БИТТЕЛ ЕООД, която е официален представител и HCE Premium партньор на DAIKIN за България.

Дългогодишното сътрудничество между БИТТЕЛ и DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL EUROPE  събра водещи специалисти в областта на климатизацията, които бяха запознати с най-новите модели на DAIKIN, предимствата на иновативната технология на термопомпи въздух-вода Altherma и високата енергийна ефективност и ниски експлоатационни разходи при VRV системите Daikin.

По официална покана на фирма БИТТЕЛ, лектори на семинара бяха инж. Michael Haas – мениджър продажби за България и инж. техническа поддръжка Димитър Михов. След кратко въведение, посветено на дългогодишната история на DAIKIN, вниманието бе насочено към новаторските разработки на компанията, спецификите при компресорите и иновациите при хладилните агенти.

Участниците останаха впечатлени от новата продуктова гама инверторни климатици DAIKIN, комбиниращи климатизация и въздухопречистване. Изумителните стойности на сезонна ефективност до А+++ , както и Flash Streamer технологията, разграждаща прах, мухъл и вируси при съвременните климатици от серията FTXM-M, надминаха и най-високите очаквания. Видим интерес предизвика последната иновация на климатичния гигант и лидер на пазара DAIKIN - фреон R-32, който в сравнение с масово използвания R-410А, намалява значително вредното въздействие върху околната среда с 68% и повишава в пъти ефективността.

Разяснена бе същността на работа на термопомпи Altherma и особеностите на вложените в тях суинг компресори. Високата ефективност на термопомпи Daikin Altherma се дължи на изключително практичната и икономична технология, която използва външния въздух като устойчив източник на топлина. Всяка термопомпена система Altherma работи със суинг компресор, който ограничава максимално използването на електрическа мощност, понижава разходите за електричество и предотвратява изтичането на хладилен агент. Това осигурява по-висока ефективност, надеждност и дълъг експлоатационен период.

Последната  част на семинара бе посветена на предимствата на новата гама Mini VRV системи на DAIKIN и основните предизвикателствата пред тях. Сред основните им характеристики, които впечатлиха гостите бяха интелигентният контрол, възможността за регулиране  количеството на хладилния агент и гъвкавата модулна технология на системите.

Вечерта продължи с винен тур и организирано парти за всички присъстващи. Старт на програмата беше даден с тематичен за DAIKIN и новата им маркетингова концепция “Join the mission” космически танц. Специалната вариететна програма очарова гостите, а участието на Краси Радков и Ивана се погрижи за доброто им настроение.

Онлайн решаване на спорове © 2003-2024 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!