Bittel Bittel

Търси
Категории
Разширено търсене
Меню
Промоции
Мебели


Термосифонните слънчеви колектори от продуктовата гама соларни системи Nippon се базират на високоефективен метод за директно затопляне на водата в слънчевия колектор от слънцето. Процесът се извършва чрез топлообмен в система от вакуумни тръби със специално покритие и бойлери с изключителни изолационни свойства. NPS серията соларни колектори на Nippon представлява термосифонна соларна система, наричана още слънчев колектор, при която не се изискват допълнително помпа и тръби за осъществяване циркулацията на водата между термосифонния слънчев колектор и водосъдържателя. Тези модели слънчеви системи за топла вода представляват свързани в едно соларен колектор и водосъдържател.

Toзи вид термосифонни соларни системи се пълнят с вода чрез спомагателен разширителен съд, монтиран върху водосъдържателя. В случай че е необходимо дозагряване на водата, е добавен електрически нагревател от 1500 W с вградена термозащита. Водосъдържателят е изработен от неръждаема стомана.

 


Всички вакуумни тръби при този вид термосифонни слънчеви колектори са специално произведени, така че да издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм и се отличават с минимум 15 години ефективност. Стойката е изработена под 40° наклон и при правилен монтаж осигурява оптимално осветяване на вакуумните тръби и загряване на водата. За нормалното функциониране на соларна система Nippon и осигуряване на достатъчно налягане на топлата вода в смесителната батерия е необходимо да има денивелация от над 3 метра между нея и водосъдържателя.

 


Как работи термосифонният слънчев колектор Nippon

Тръбите за затопляне са отворени вакуумни тръби, които абсорбират слънчевите лъчи, като превръщат слънчевата енергия в топлина. По този начин студената вода във вакуумните тръби се затопля.

Когато водата в тръбите се затопли, плътността на горещата вода ще се понижи и тя ще се изкачи нагоре във водосъдържателя. Междувременно, студената вода в него ще тръгне надолу по тръбата заради по-голямата си плътност. Горещата вода ще циркулира непрекъснато, докато нейната температура не се изравни с тази на водата във вакуумната тръба.

 

Предимства

По-евтино: соларни системи за топла вода, използващи слънчевата енергия, е ефективно и достъпно решение, което повечето домакинства могат да си позволят без проблем.

 Улеснен механизъм на действие: инсталирането и поддръжката на термосифонните слънчеви колектори се извършва бързо и лесно.


 1. Alcatel
 2. BroadLink
 3. Dahua
 4. Dewalt
 5. Mitsubishi Heavy
 6. Xiaomi
 7. Motorola
 8. Yuneec
 9. AUX
 10. Fibaro
 11. Carmen
 12. Cobra
 13. Daikin
 14. General
 15. Gree
 16. Toshiba
 17. Nippon
 18. Farfisa
 19. Fujitsu
 20. Gigaset
 21. Mitsubishi Electric
 22. Panasonic
 23. Uniden
Онлайн решаване на спорове
© 2003-2020 - Bittel Всички права запазени.
Дизайн и програмиране: StudioX