Bittel Bittel

Търси
Разширено търсене
Меню
Промоции


Моделите от PS серията соларни системи на Nippon представляват слънчеви колектори под налягане, при които не се изисква денивелация между водосъдържателя и смесителната батерия. Циркулацията на водата между тях се осъществява посредством налягането на водопреносната мрежа. Тези модели соларни системи за топла вода представляват свързани в едно соларен колектор и водосъдържател. В случай че е необходимо дозагряване на водата, е добавен електрически нагревател 1500 W с вградена термозащита.

 


Водосъдържателят е изработен от неръждаема стомана. Използваните вакуумни тръби при всеки слънчев колектор под налягане са с висока целогодишна ефективност от типа heat pipe, които поглъщат ултравиолетовия и инфрачервения спектър на светлината и го превръщат в топлинна енергия не само в топлите ясни дни, но и през студено, дъждовно и облачно време. Те имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм.

Стойката е изработена под 40° наклон и при правилен монтаж осигурява оптимално осветяване на вакуумните тръби и загряване на водата. За нормалното функциониране на соларна система Nippon и осигуряване на достатъчно налягане на топлата вода в смесителната батерия, не е необходимо да има денивелация между нея и водосъдържателя. Това позволява монтирането на този тип соларни системи на произволно място, съобразено със слънчевото греене през деня.

 


Как работи слънчев колектор Nippon за топла вода под налягане?

Стъпка 1: Тръбата тип heat pipe съдържа малко количество пречистена вода във вакуум, за да създаде състояние на по-ниско въздушно налягане, при което водата започва да завира при по-малко от 100 °C (нормалната точка на завиране на водата).

Стъпка 2: Водата, затворена в тръбата, започва да завира при много ниска температура (например 40 °C), за да създаде пара, която издига топлината нагоре по тръбата. Това означава, че топлообменът започва да се осъществява при много ниска температура.

 


Стъпка 3: Когато топлината достигне крайната горна част на тръбата, тя се пренася към водосъдържателя. Загрятата вода съвсем естествено се издига нагоре и така е достъпна в горния край на водосъдържателя.

Стъпка 4: За да запази водата топла и да я предпази от изстиване, водосъдържателят (бойлерът) е изолиран по специална нова технология.

Стъпка 5: Парата влиза в контакт с хладката вода, която остава в по-ниската част на бойлера. По този начин парата кондензира във вода, която извлича студенината от върха на бойлера, и пада капка по капка до дъното на тръбата, където отново завира и се превръща в пара. Този повторяем цикъл ускорява топлообмена, което осигурява постоянно топла вода.

Стъпка 6 и Стъпка 7: Студената вода от чешмата е свързана с отвора на тръбата за студена вода, а вече затоплената вода от бойлера се изтича през специален за целта отвор. Това намалява температурата в цистерната и ускорява процеса на кондензация и топлообмен.

 

Този метод за топлообмен работи и при зимни условия, тъй като започва при много ниска температура на завиране на водата, а вакуумните тръби могат да поддържат положителна температура на всички участващи в процеса елементи.

Предимства:

Този тип соларна система за топла вода работи с високо налягане и може да създава силен воден поток.

Слънчеви колектори Nippon използват heat pipe вакуумни тръби, за да доставят топлинната енергия и да осигуряват топла вода много бързо.

Тъй като при тези вакуумни тръби няма вода от водосъдържателя, няма опасност от спукване на тръбите през зимата. Този тип соларни системи под налягане могат да функционират и с по-малко на брой вакуумни тръби.


 1. Alcatel
 2. Yeastar
 3. BroadLink
 4. Dahua
 5. Dewalt
 6. Mitsubishi Heavy
 7. AUX
 8. Fibaro
 9. Carmen
 10. Cobra
 11. Daikin
 12. General
 13. Gree
 14. Toshiba
 15. Nippon
 16. Farfisa
 17. Fujitsu
 18. Gigaset
 19. Mitsubishi Electric
 20. Panasonic
 21. Uniden
Онлайн решаване на спорове
© 2003-2021 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация
Чат с нас!