Bittel Bittel

Търси
Категории
Разширено търсене
Меню
Промоции
Мебели

Климатик, чието вътрешното тяло е част от цялостна въздухопреносна система, се нарича канален климатик. Този модел климатици спада към професионалния клас климатични системи и е предназначен за скрит монтаж в офис помещения, търговски центрове, хотели и други обществени и битови сгради. Охладеният или затоплен въздух преминава през система от тръби – въздуховоди и се разпределя чрез вентилационни решетки. Вътрешното тяло най-често се монтира в окачения таван, като с едно вътрешно тяло могат да се климатизират няколко помещения. Каналните климатици ви предоставят гъвкави, рационални и ефективни решения, благодарение на които ще постигнете оптимален комфорт в помещението и ще повишите енергийната ефективност. Други предимства на професионални канални климатици са минималното отделяне на вредни емисии във въздуха и дългият експлоатационен живот.

 


Професионално решение с широко приложение

Каналните климатици са практични и ефективни варианти за климатизация на хотелски стаи, като в този случай въздухът не преминава по тръби, а влиза от едната страна през решетка, преминава като се охлажда или затопля и излиза отново през друга такава. Този модел климатици се вписва прекрасно към интериора на различни помещения. Скритият монтаж позволява да се виждат само всмукващите и въздухоразпределителните решетки. Подходящо приложение на канален климатик би било използването му в административни, обществени и частни сгради, учреждения и институции, както и монтирането му в заведения, ресторанти, магазини, търговски обекти, спортни зали и други конферентни, семинарни и лекционни зали.

 


Безспорни предимства

Едно от безспорните предимства на каналните климатици е, че създават възможност за равномерно разпределение на обработения въздух в помещението, което се извършва посредством едно или малко на брой вътрешни тела. Освен основните функции за охлаждане, затопляне, вентилиране и изсушаване на въздуха, тези климатици биха могли да освежават и йонизират въздуха чрез допълнителни филтри, предпазващи атмосферата от прах, микроби, вируси, алергени и плесени. Поддръжката на всяко вътрешно тяло се състои в почистване на въздушните филтри, топлообменника, турбината или перката. Когато тялото е монтирано на удобно място, извършването на тези процедури става лесно и бързо. Разходите за техническа поддръжка намаляват драстично, а енергийната ефективност нараства. Високотехнологичният дизайн и ниското ниво на шум на каналните климатици създават комфорт и уют в помещението.

 


Естетичен и незабележим

Каналните климатици се монтират в пространството над окачения таван, като за целта е необходимо да има изградена вентилационна система. Този вид монтаж позволява вътрешното тяло и въздуховодите да останат скрити и незабележими. Единствено декоративните решетки, през които преминава затопленият или охладен въздух, остават видими. Разполагате с възможността за избор на вид и цвят на решетката в зависимост от интериора и обзавеждането. Поставянето на решетката на определено място зависи от предназначението на помещението и създава оптимален комфорт при охлаждане или отопление. Каналните климатици са практични и функционални, но освен всичко това - те се вписват без проблем към всяко помещение, защото са продукти на иновативни технологии и съвременния интериорен дизайн.


 1. Alcatel
 2. BroadLink
 3. Dahua
 4. Dewalt
 5. Mitsubishi Heavy
 6. Xiaomi
 7. Yuneec
 8. AUX
 9. Fibaro
 10. Carmen
 11. Cobra
 12. Daikin
 13. General
 14. Gree
 15. Toshiba
 16. Nippon
 17. Farfisa
 18. Fujitsu
 19. Gigaset
 20. Mitsubishi Electric
 21. Panasonic
 22. Uniden
Онлайн решаване на спорове
© 2003-2020 - Bittel Всички права запазени.
Дизайн и програмиране: StudioX