Bittel Bittel

Търси
Разширено търсене
Меню
Промоции

Какво получавате, ако използвате аудиодомофонна система?

Можете да разговаряте с посетител и да изберете дали да му дадете достъп до жилището или офиса си.

Не е нужно да отваряте вратата си на непознати.

Високо ниво на сигурност.

Дълъг експлоатационен период.

 

Какво представлява аудиодомофонната система?
Аудиодомофонната система е самостоятелна система, която се използва за провеждане на разговори между обитателите и посетителите на жилищни и бизнес сгради и помещения. Системата позволява провеждане на разговор с посетителя и по ваша преценка може да му бъде даден достъп до сградата или пък да му бъде отказан такъв.

Когато аудиодомофонната система бъде комбинирана със система за контрол на достъпа, сигурността на вашето жилище или офис се увеличава многократно в сравнение с конвенционалните системи за заключване – патрони и брави. За максимална сигурност съветваме да бъде монтирана и система за видеонаблюдение.

Сигурността се гарантира и от факта, че единствено домофонното табло се монтира на входа на сградата, а всички други важни за системата и сигурността ѝ елементи се монтират на скрито и безопасно място. По този начин се ограничава насилственото манипулиране и отваряне на вратата.

Силно се препоръчва аудиодомофонната система да бъде комбинирана със система за контрол на достъпа. Причината е, че така ще получите максимална защита и контрол над това кой и кога посещава сградата, в която се намирате.

Елементи на аудиодомофонната система
Аудиодомофонната система се състои от три основни елемента – входно аудиотабло за домофонна система, домофони и механизъм за електронно заключване на входната врата.

 


Входно аудиодомофонно табло

Входното аудиотабло за домофонни системи се монтира до портала или вратата на сградата. То се състои от бутони за повикване на абонатите, вграден микрофон и говорител за провеждане на разговори между посетители и живущи. За по-голямо удобство и безпроблемна работа през цялото денонощие бутоните за повикване са снабдени с адресиращи табелки за изписване на имената на живущите и елегантна подсветка за лесно разчитане през тъмната част на денонощието.

 


Аудиодомофонна слушалка

Домофоните (аудиодомофонните слушалки) се монтират във всяко помещение в сградата, където това е необходимо. Те се предлагат в различни дизайни и цветове, така че да са елегантно допълнение към всеки интериор. Домофоните, още наричани слушалки, са предвидени за открит монтаж на стена т.е не се налага да пробивате много и големи отвори и да нарушавате дизайна на стената, на която ще се монтират. Основните функции на аудиодомофона са да разговаряте с посетители и да им дадете достъп до сградата, отваряйки входната врата. Модерните системи предлагат и други функционалности като активиране на стълбищно осветление и повикване на асансьор, без дори да отваряте входната врата.

 


Електронно заключване

Електронното заключване е модерен аналог на конвенционалните заключващи системи – брави и патрони. То има много предимства, като най-важните от тях са по-малката степен на уязвимост от насилствени действия и много по-дългият живот. Не на последно място трябва да се изтъкне, че техният монтаж и стойност са много близки до обикновените механизми.

 


Окабеляване и монтаж

Съвременните аудиодомофонни системи са предвидени да бъдат лесни за монтаж и поддръжка. Независимо дали системата трябва да бъде монтирана на „старо“ или „ново“ строителство, различните видове окабеляване гарантират съвместимост и лесен монтаж. Най-разпространените видове окабеляване на домофонни системи (аудио) са (по брой проводници) – 1+1, 4+1, 4. Входните аудиотабла за домофонни системи се предлагат както за открит монтаж, така и за вграждане – изборът е ваш, а резултатът е красива и обезопасена сграда.


 1. Alcatel
 2. Yeastar
 3. BroadLink
 4. Dahua
 5. Dewalt
 6. Mitsubishi Heavy
 7. AUX
 8. Fibaro
 9. Carmen
 10. Cobra
 11. Daikin
 12. General
 13. Gree
 14. Toshiba
 15. Nippon
 16. Farfisa
 17. Fujitsu
 18. Gigaset
 19. Mitsubishi Electric
 20. Panasonic
 21. Uniden
Онлайн решаване на спорове
© 2003-2021 - Bittel Всички права запазени.
Bittel.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация
Чат с нас!